Биляна Иванова: Подлезите в Русе да се превърнат в средища за култура и изкуство

5
Общинската съветничка отправи това предложение до кмета и общинската администрация
Общинската съветничка отправи това предложение до кмета и общинската администрация Снимка: Фейсбук

Общинската съветничка отправи това предложение до кмета и общинската администрация

Биляна Иванова предлага подлезите в Русе да се превърнат в средища за култура и изкуство.

"В много големи градове в страната и чужбина пространствата в подлезите се използват като зони за изложби на художници, скулптори или във връзка с важни исторически дати и събития", пише Общинската съветничка от БСП.

"Малко след реконструкцията на подлеза до СБА (втората снимка) минах от там и си го представих точно по този начин.

Поради тази причина отправих предложение до кмета на Община Русе и общинска администрация за проучване на възможности за взаимодействие с културните институции в града за реализирането на изложби или други подходящи мероприятия именно там. Целта е подлезът да се превърне в едно от културните средища в нашия прекрасен град с тенденция броят на тези места да се увеличи. Бонус: Дано това да доведе и до съхраняването му в този чист и спретнат вид.

Много се надявам предложението ми да бъде възприето и в най-скоро време да го видим реализирано.", отбеляза тя в пост във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    12
    Анонимен
    Имахте цял мандат време, нищо не направихте по въпроса, сега рецитирате предизборно. Не, няма повече да търпим.
  • 8
    11
    Анонимен
    От нас зависи да не допускаме семпли женици за общински съветници.
  • 9
    10
    Де да знам
    Тази семпла женица не е много умна.
  • 7
    9
    daskal
    Идете да видите в какво състояние е най-големият подлез - този при централната жп гара. https://www.rusemedia.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B6%D0%BF-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8/От години Общината не е правила дори козметичен ремонт. Някога имаше магазинчета, кафене, вестникарска будка, бръснарница... Сега е пълен погром! Хората го избягват и пресичат през булеварда с риск за живота си. Какви арт пространства, какви пет лева?! Омръзна ми от празни приказки и фантасмагории!
  • 8
    8
    Химера
    Идея добра,но първо да се предприеме нещо с настоящите зулуми,навсякъде е погром и мизерия,градинки,междублокови пространства,около контейтерите планини от боклуци,бръкнете в джоба с глоби на вандалите камерите да работят не да са само за окраса,тогава може да дойде ред и за изкуство,но на фона на цялата картинка.....къде са контр.органи-да си вършат работата,много добре се вижда и знае какво е положението в града но къде са органите които да си вършаг реално работата???Градът не е само градинката пред община и шадравани а и там дори не е кой знае какво,да сте видяли да се мият с препарати плочки,а за улиците да не говорим,но ще чакаме да свърши великия воден цикъл пък дано да се оправи нещо като хората,но не е лошо човек да си мечтае за някакви неща ,които в нормалните държави са ежедневие ,защо ли??? Сигурно защото има глоби и контрол за всичко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари