Безотговорността струва детски животи!

12
По-лесно е да стоиш по кьошетата в патрулката на завет и да снимаш за нарушители
По-лесно е да стоиш по кьошетата в патрулката на завет и да снимаш за нарушители Снимка: Facebook

 

Вчера в Русе блъснаха 11 годишно дете и възрастна жена

Тези трагични инциденти можеше изобщо да не се случват. Можеше, но ако от МВР - Русе бяха реагирали адекватно. Но не направиха нищо.

Почти през целия ден светофарите в квартал „Дружба“ и булевард „Христо Ботев“ не работеха. Най-вероятно е имало профилактика на електроснабдяването в региона или авария. Няма значение каква е причината. Важното в случая беше да има отговорно поведение от страна на органите на реда. Защото именно проява на професионализъм и отговорност е да си свършиш работата и когато в града има предпоставки за пътно-транспортни произшествия, като неработещи светофари в половината град, означава да предприемеш мерки. Да изпратиш поне по един регулировчик, който да регулира трафика.

Да, вярно, че валеше дъжд и това не е комфортно за регулировчика, но в крайна сметка когато си избирал професията, поемаш и негативите от нея, нали така господа полицаи?

По-лесно е да стоят по кьошетата в патрулката на завет и да снимат с камери за нарушители.

Още по-хубаво е когато знаеш, че можеш да биеш протестиращи хора и да няма последствия.

Страхотно е да си над нещата, нали?! Но това едва ли е така когато нечия управленска безотговорност струва детски животи!

Вчера в Русе едно дете беше пометено от джип. За щастие момиченцето оцеля. А можеше и трябваше да бъде избегнато. Ако държавата не беше абдикирала. Ако имаше поне един регулировчик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари