Безкраен ремонт тормози столично училище

0
Прах, разкопана улица и силен шум притесняват родителите
Прах, разкопана улица и силен шум притесняват родителите Видео: bTV

Столичното 19-то Средно училище посрещна новата учебна година с ремонт пред двора си. В училището учат около 1300 деца.

Поводът да се обърнем към институциите е рискът, който представлява този необезопасен ремонт за живота и здравето на децата, които учат в това училище”, обясни един от недоволните родители пред bTV.

Според него децата имат свободен достъп до тежкотоварна техника, а има и много прах, който се вдига и се диша от тях, когато играят на двора.

Зам.-директорът на училището Стефка Георгиева, потвърди, че има проблем, защото е запрашено и мръсно. „Шумът е ужасен, в класните стаи почти не се чуваме. За съжаление ремонтът продължи твърде дълго”, каза още тя.

Никой не следи какво се случва тук, това ли е начинът Столичната община да се бори с мръсния въздух, попита и друг родител.

Петьо Велев от „Софийска вода”, обясни, че при ремонта са изградени водопровод и канал. „Когато стартирахме строително – монтажните работи на обекта, имаше редица предизвикателства – еднопосочните улици например, не е възможно на два последователни етапа да ги затваряме, тъй като това би блокирало движението. Старият водопровод се намира върху стария канал, първо трябваше да изместим водопровода, за да освободим трасето”, обясни той.

За да напредне ремонтът по-бързо, трябва да бъде ограничен достъпът на автомобили, посочи Петьо Велев.

Към „Софийска вода” е имало предписание и от Столичната община. Преди седмица, след сигнали от гражданите, направихме предписание да се вземат мерки по отношение на екологичната част, обясни представител на общината. Това остава без резултат и за това, днес ще бъде връчен акт на „Софийска вода”. Той е в размер от 1000 до 5000 лева, при първо нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари