Бежанците в Харманли остават под ключ

0
Лекарите са уверени, че зарази сред мигрантите няма, но въпреки това те остават затворени в лагера
Лекарите са уверени, че зарази сред мигрантите няма, но въпреки това те остават затворени в лагера Видео: Нова телевизия

В Харманли бежанският център остава под ключ, въпреки уверенията на медиците, че зарази сред мигрантите няма.

Лекарите вече са прегледали няколкостотин мигранти, настанени в центъра. Според тях на този етап опасни зарази няма. Повечето прегледани били здрави, част от пациентите с хронични заболявания, а битовите условия били достатъчно добри, за да няма бум на зарази, предаде Нова телевизия. 

Въпреки това забраната за напускане на лагера остава, а вече започна и изграждането на липсващата част от оградата. Очаква се до 2-3 оградата да бъде завършена.

Самите мигранти не искат да говорят за това, което се случва, а хората в града продължават да настояват центърът да бъде закрит.

Задържаните 400 мигранти по време на бунта вече са извозени към центрове от закрит тип в Елхово и Бусманци. Изпразването на част от лагера в Харманли ще започне до дни. Вече се строи фургонно селище в центъра в Любимец. То ще бъде с капацитет за 400 души.

Съдът в Харманли в понеделник ще реши дали да остави в ареста 18-те мигранти, които бяха обвинени след бунта в бежанския център. Назначени са експертизи, които да установят размера на щетите. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари