Без сняг за Коледа, на 31 декември ще бъде слънчево

0
Русе, Силистра и Добрич могат да очакват леки превалявания от сняг на Бъдни вечер
Русе, Силистра и Добрич могат да очакват леки превалявания от сняг на Бъдни вечер

Остават два дни до Коледа, но според синоптиците няма да се радваме на сняг на празника.

"Прогнозите са много колебливи .На Бъдни вечер ще проникне по-хладен въздух. Русе, Силистра и Добрич могат да очакват леки превалявания от сняг", заяви синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

В планините ще бъде ветровито, затова той препоръчва на всички туристи и скиори да бъдат внимателни.

"На 28-29 декември повече валежи ще има от дъжд, в Северна България може да преминава към сняг, но на 31 декември ще бъде слънчево. През нощта може да има валежи от сняг и дъжд", заяви синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Синоптикът посочи, че пистите ще бъдат с много добри условия за скиорите, но съветва те да бъдат внимателни, за да не се създават проблеми.

"Това затопляне, което се очаква по празниците, е с 3-4 градуса и е по-високо от нормалното, но няма да имаме рекорди", каза още Янков.

По думите му се намираме в период на климатично затопляне, в център на климатични циклони, които идват от Гърция и преминават през България. Налице е ефектът на глобалното затопляне, което се изразява в резки смени на температурите и проливни валежи.

Петър Янков заключи, че последните данни са за по-студено време през януари, но не се очакват много ниски температури и валежи от сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари