Температури до 15 градуса ни очакват по Коледа

1
Времето ще е с повече слънце
Времето ще е с повече слънце

Какво време ни очаква преди празниците?

В събота над голяма част от страната ще е облачно от сутринта, предава NOVA. В някои райони слънцето ще се показва, но облачността ще се увеличава в хода на деня. Ще превали дъжд в отделни райони на Западна и Северна България. По северните планински склонове и в източната половина на страната ще духа осезаем югозападен вятър, с който температурите ще се задържат по-високи от нормалните за сезона. Там, където има снежна покривка, тя ще продължи да се топи. Температурите рано сутринта ще са в широк диапазон – от 2-3 градуса на северозапад до 13-14 на югоизток. През деня термометрите ще се движат между 7-8 градуса до 17-18.

Още в събота привечер атмосферната циркулация ще се промени с нахлуването на студен въздух. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, а температурите ще тръгнат надолу. В неделя на Северозапад облачността ще се разкъсва. Валежи от дъжд ще има на места в Южна България, с по-голяма вероятност на югоизток. Сняг е възможно да прехвърчи на изолирани места в Дунавската равнина. Ще е ветровито с тенденция вятърът да намалява следобед и привечер, но ще остане хладно. Сутринта температурите ще са от 3 до 8 градуса, следобед - между 5 и 10, с по-високи стойности на югоизток.

В понеделник облаците ще започнат да се разкъсват, но повече слънце ще има във вторник и сряда. Студени въздушни маси обаче ще задържат температурите близки до обичайните за сезона - сутрин между 0 и минус 5 градуса, следобед – до към 5, 6 градуса. Повече облаци ще има на югоизток, като не е изключено в началото на седмицата в някои точки на Странджа, Сакар и Източните Родопи да прехвърчи сняг.

С приближаването на Коледа ще има условия за по-гъсти и трайни мъгли с температурни инверсии в ниските райони на страната. Облачността временно ще се увеличава в четвъртък следобед и в петък, но ще остане без валежи. Ще нахлува по-топъл въздух и на Бъдни вечер и Коледа времето ще е с повече слънце, а преобладаващите дневни температури ще са между 10 и 15-16 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари