Бербатов заменя футбола с кариера в киното

0
Футболната кариера на Димитър Бербатов яко зацикли, но нападателят е получил шанс да пробие в Боливуд
Футболната кариера на Димитър Бербатов яко зацикли, но нападателят е получил шанс да пробие в Боливуд

Футболната кариера на Димитър Бербатов яко зацикли, но нападателят е получил шанс да пробие в съвсем ново поприще, на което отдавна мечтае да се изявява - киното. И то не кое да е, а това в Боливуд - втората най-мощна киноиндустрия след холивудската.

Намерението на седемкратния победител в класацията "Футболист №1 на България" бе да поиграе професионален футбол поне още сезон-два, но засега няма индикации това да се случи. 35-годишният нападател се раздели през юни с гръцкия ПАОК с надеждата, че въпреки възрастта му ще се намери клуб, който да го вземе едва ли не само заради името и старата му слава. Вече четири месеца обаче Бербо е в принудителна ваканция, тъй като уж има мераклии за услугите му, но до подпис двете страни така и не стигат най-вероятно заради твърде високите финансови претенции на футболната звезда, пише ПИК.

Най-актуалната оферта, която роденият в Благоевград стрелец отхвърлил, е дошла от далечна Индия. В последните години индийският футбол е в подем и набира все по-голяма скорост. Мачовете от местната Суперлига се играят пред пълни стадиони. Първенството започва от октомври и продължава само три месеца, а осемте отбора в него са собственост на най-известните индийски богаташи.

Звезди от сферата на бизнеса, киното, крикета, модните среди и музиката притежават състави, чрез които мерят своето милиардерско его с останалите. Всеки отбор има правото да картотекира по 12 чуждестранни състезатели, които в рамките на няколко месеца имат шанс да спечелят тлъсти пачки. В опит да се популяризира играта, индийските клубове вече имат и по една звезда от световна величина, която обикновено е в напреднала футболна възраст.

В схемата вече се включиха легенди като бившия френски национал Робер Пирес, който и в момента е играч на „Гоа” и екскапитанът на Швеция Фреди Люнгберг - в „Мумбай Сити”. Капитан на „Делхи Дайнамос” пък е Алесандро дел Пиеро, в състава на „Пуна Сити” е Давид Трезеге, а самият Роберто Карлош пък за известно време бе треньор на „Делхи Дайнамос”.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари