Бербатов: Основите на футбола са сринати, а ние се занимаваме с машинациите на БФС

1
По думите му настоящото ръководство на футболния съюз опитва да спечели време, за да се задържи на власт
По думите му настоящото ръководство на футболния съюз опитва да спечели време, за да се задържи на власт Снимка: БГНЕС / Архив

Заявилият се като кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че българският футбол е изпаднал в трагично-смешна ситуация

 По думите му настоящото ръководство на футболния съюз опитва да спечели време, за да се задържи на власт. 

"Първо искам да кажа, че ситуацията, до която стигнахме и сме, ме натъжава. В моите представи нещата изобщо не се правят по този начин. Противопоставяне на хора, на институции, размяна на обиди - всичко това можеше да се реши по много различен и цивилизован начин. Ако конгресът на 25 юни 2021 г. се беше състоял, сега отборите щяха да са си избрали ръководство и щеше да се работи за доброто на българския футбол. Вместо това сме в тази трагично-смешна ситуация, в моят екип сме готови да извървим този път, ако той ще ни отведе всички до истината. Няма отказване", заяви Бербатов в интервю за "24 часа".

"Най-много съм разтревожен от факта, че трябва да започнем да се занимаваме с футбола ни и да градим от нула, защото основите са сринати, не стават. Вместо това се занимаваме с машинациите на това ръководство на БФС", каза бившият нападател.

По думите му ФИФА и УЕФА задават въпроси за събитията около ръководството на БФС, отказало на извънреден конгрес и връщането на Борислав Михайлов като президент. "Пишат се едни мъгляви отговори и още се крие, че са отхвърлили искането на клубовете за конгрес, но все някога ще трябва да се даде обяснение и на ФИФА и УЕФА".

Бербатов отново говори за начина на провеждане на конгресите на БФС. "Във футболните среди се знае какви конгреси се правят и как се печелят. Хората по регионите ни разказаха. Та затова се иска повече време, не за друго. Чисто административно и организационно един месец е напълно достатъчен, за да се подготви нормален, честен и прозрачен конгрес".

От екипа му посочиха, че решенията от последното заседание на изпълнителния комитет на БФС са незаконни, което беше потвърдено от Агенцията по вписванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари