Бензинът в Гърция скочи над 2 евро за литър

0
Гърците се оплакват от много високи цени на бензина
Гърците се оплакват от много високи цени на бензина

Гърците се оплакват от много високи цени на бензина

Цената на горивата може да удари негативно туристическия сезон, предупреждават депутати и хотелиери.

Цените на бензина в Гърция се покачват с всеки ден - днес в Атина цената на литър безоловен бензин вече надмина 2 евро. Според коментарите както в медиите, така и сред депутатите, тази висока цена на горивата е нелогична. Обвиняват правителството в нежелание да разбие "картела" с високите цени или да намали данъците върху горивата. Това заявиха депутати по време на парламентарните дискусии за вота на недоверие към правителството на Кириакос Мицотакис, предаде БНР.

По островите няма нито една бензиностанция да продава бензин под 2 евро за литър, оплакват се гърците. До 2 евро и 15 цента достигна бензинът на егейските острови.

Ако до дни не се свалят данъците и не падне цената на горивата, това пряко ще се отрази негативно на туристическия сезон, оплакват се от сектора.

От министерството на развитието съобщават, че се извършват проверки за качеството на продаваните горива, но не се прилагат мерки за регулиране на цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    фенката на путлерчо
    Пълни глупости и руZZшлямски фалшиви новини! Никой НОРМАЛЕН не им се връзва на умрялата пропаганда! Само постите промити платени вгъZZражденски тролчета!
  • 2
    1
    А, чакай, чакай!
    Скоро и у нас очаквайте цени над 4 лв/л! Нали изгонихме Лукойл, лошия Путин и руския петрол от България, сега купуваме от „евтиния“, американския! Не ми се мисли когато наш'те педерас'и ни натътрузят кухото €вро – цените ще са двойни, че и отгоре! Но нали е политкоректно да сме правоверни €вроатлантици, пък и трябва да има хем за комисионни, хем и за Окрайна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари