Белият дом: Хусите да освободят незабавно отвлечения кораб и екипажа

0
Иран е съучастник в това нарушение на международното право , заяви Джон Кърби
Иран е съучастник в това нарушение на международното право , заяви Джон Кърби Снимка: AP Photo/Alex Brandon

Иран е съучастник в това нарушение на международното право, заяви Джон Кърби

Превземането на кораб от хусите в Червено море е грубо нарушение на международното право и Иран е съучастник, заяви говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Товарният кораб, нает от японска компания оператор, е собственост на Великобритания, а на борда му има и български граждани. Корабът беше превзет от хусите в южната част на Червено море, пише БТА.

САЩ преразглеждат списъка си с терористични организации, заяви Кърби и призова хусите да освободят кораба и екипажа.

Кърби добави, че САЩ се надяват на постигането на споразумение за заложниците в конфликта между Израел и "Хамас" и смятат, че страните са все по-близо до сключването му. "По-близо сме от когато и да било", подчерта той, но добави, че Вашингтон не иска и няма да каже нищо, "което би могло да изложи на по-голям риск сделката".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари