Белият дом: Байдън не е призовал за смяна на режима в Русия!

1
Идеята му била, че „Путин не може да бъде оставен да упражнява власт върху съседите си или върху региона“
Идеята му била, че „Путин не може да бъде оставен да упражнява власт върху съседите си или върху региона“

От Белия дом направиха уточнение по повод разпространена по-рано информация за речта на американския президент Джо Байдън по време на посещението му във Варшава.

Уточнението гласи: „Президентът каза, че на Путин не може да бъде позволено да упражнява власт над своите съседи или региона. Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или смяната на режима“, предава БНР.

От полската столица Байдън произнесе вчера вечерта специална реч, след като се срещна с бежанци от Украйна. Там беше попитан от репортери какво мисли за руския президент Владимир Путин, след като вижда човешките страдания, причинени от войната. „Той е касапин“, отговори Байдън. В речта си той призова:

Не се страхувайте! Диктатор, който е решен да възстанови една империя, никога няма да изтрие човешката любов към свободата. Украйна никога няма да бъде победена от Русия, защото свободните хора отказват да живеят в свят на безнадеждност и мрак. За Бога, този човек не може да остане на власт!“.

Думите на американския президент предизвикаха моменталната реакция на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Според него подобни изказвания ограничават възможностите за диалог между Русия и САЩ. „Не Байдън е този, който решава. Президентът на Русия се избира от руснаците“, каза Песков в отговор на въпрос на Ройтерс.

Представител на Белия дом заяви че Байдън не е призовал за смяна на режима в Русия.

Идеята му била, че „Путин не може да бъде оставен да упражнява власт върху съседите си или върху региона“, добави източникът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари