Джо Байдън: Схващането, че Китай може да договори края на войната, не е разумно

1
Президентът на САЩ се аргументира, че в китайския мирен план "няма нищо, което ще бъде от полза за някой друг, освен за Русия"
Президентът на САЩ се аргументира, че в китайския мирен план "няма нищо, което ще бъде от полза за някой друг, освен за Русия" Снимка: Getty Images

Президентът на САЩ се аргументира, че в китайския мирен план "няма нищо, което ще бъде от полза за някой друг, освен за Русия"

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази скептицизъм по отношение на китайския мирен план за Украйна. В интервю за телевизия Ей Би Си той също така потвърди намерението си да се кандидатира за втори мандат на поста догодина.

Схващането, че Китай може да договори края на войната, не е разумно”, каза Байдън, цитиран от Ройтерс и БТА.

Американският президент се аргументира, че в плана „няма нищо, което ще бъде от полза за някой друг, освен за Русия”. „Руският президент Владимир Путин аплодира (плана), така че как би могъл той да бъде нещо добро?”, попита реторично Байдън.

Китайският план за мир в Украйна призовава и двете страни в конфликта да се споразумеят за постепенна деескалация и предупреждава да не бъдат използвани ядрени оръжия. Той до голяма степен повтаря позицията, възприета от Китай от началото на войната, отбелязва Ройтерс.

Американският президент потвърди, че засега Съединените щати няма да изпратят на Украйна изтребители F-16, за каквито настоява украинският му колега Володимир Зеленски.

Зеленски „няма нужда от F-16 сега. Изключвам (изпращането на такива военни самолети) за момента”, подчерта Байдън.

В интервюто американският президент потвърди, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат на поста догодина, предаде Франс прес.

В същото време той уточни, че няма да бърза да обявява официално своята кандидатура. „Хората имат основания да си задават въпроси за моята възраст”, призна 80-годишният Байдън, но подчерта: „Всичко, което мога да кажа, е: Гледайте какво правя!”.

Медицински преглед миналата седмица стигна до заключението, че американският президент е жизнен и способен да изпълнява своите задължения, отбелязва АФП.

В интервю за Асошиейтед прес първата дама Джил Байдън потвърди, че нейният съпруг е готов да се кандидатира за нов мандат на президентския пост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Алито от София
    Това обяснява всичко за войната която тихо мълком се води от Русия и сащ, заради байдънови се получиха всички аномалии в света, има ли конфликт у света без да го образува сащ, но много ми е интересно байдън защо не иска да прати ф-16 на Украйна, ако искат мир Украйна трябва да убият наркомана зеленски и дъртия педофил байдън и синът му, грозния орел, и тогава ще се оправи целия свят
  • 8
    2
    АлиТо
    „Схващането, че Китай може да договори края на войната, не е разумно”. Що ве бай дън, щот ще отървете лапарото ли? Само за вас да има, а?
  • 4
    1
    Русенец
    Еве ковчег стига ги плещи! Прибери си некролога, че виси от джоба бидониееее!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари