Bel Suono покориха публиката в Русе

0
Това е второто гостуване на Bel Suono в България и първо в Русе
Това е второто гостуване на Bel Suono в България и първо в Русе Видео: БГНЕС

Виртуозите на рояла от единственото в света клавирно трио Bel Suono покориха публиката в Русе, предаде БГНЕС.

Евгени Соколовски, Кирил Гущин и Максим Тарасов представиха новата си програма, която включва както творби от новия им втори албум, така и парчета от дебютния "Мегаполис". Това е второто гостуване на Bel Suono в България и първо в Русе.

В голямата зала на Доходното здание тримата руски пианисти направиха уникално шоу на три рояла, в което клавирните им изпълнения бяха съчетани с модерните технологии. Триото творби изпълни свои интерпретации на класически произведения като "Либертанго" от Астор Пиацола, "Болеро" от Равел, "Лято и Зима" от цикъла "Годишни времена" от Вивалди, "Танц на смъртта" от Сен-Санс. По случай 175 години от рождението на Чайковски пианистите изпълниха микс от творби на руския композитор, а много овации събра интересната интерпретация на откъси от операта "Кармен" на Бизе. Младите пианисти представиха и свои авторски произведения както заедно, така и в солови изпълнения.

Турнето им в България продължава с концерт тази вечер в София, а на 10 юни са във Велико Търново. Гастролът е част от световното им турне през 2015 г., което включва Монте Карло, Малта, Италия, Швейцария, Австрия и Германия. Bel Suono са в България по покана на "Degris Events".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари