Концерт на джаз триото на русенеца Теодор Петков е част от „Мартенските музикални дни“

0
Той ще започне в 20 часа днес в Доходното здание
Той ще започне в 20 часа днес в Доходното здание

Джаз концерт с участието на талантливите млади музиканти от „Теодор Петков Джаз Трио“ е включен в днешната програма на Международния фестивал „Мартенски музикални дни"

Той ще започне в 20 часа в Доходното здание.

Триото, което включва русенеца Теодор Петков-пиано, Васил Хаджигрудев-контрабас, и Борислав Петров-ударни, ще представи албума си “Bake a Biscuit”. Каунт Бейси, Дюк Елингтън, Нат Кинг Коул, Милчо Левиев и Цветомир Цанков са музикантите, към които Теодор Петков специално се обръща чрез музиката в „Bake a Biscuit“.

Винаги има основоположници на техники и течения. Те като композитори са били изключително надарени и гениални хора“, казва за Бейси, Елингтън и Коул Теодор Петков. Специално място в развитието му като музикант и като личност заема Милчо Левиев. „Винаги съм обичал да слушам неговата музика. Запознахме се благодарение на проф. Юлия Ценова. Тя ме насърчи да се включа в майсторския му клас, а след няколко години участие му станах асистент“, разказа пред Русе Медиа Теодор Петков. Посветената на Милчо Левиев пиеса Lullaby е лирична и с ярко изразено чувство за суинг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Излязох на балкона да изпуша един джоинт. Съседа ме видял и извика полиция. Пристигнаха и ме питат:
- Къде е тревата?
- Изпуших я всичката.
- А от къде я взе?
- От съседа!
Сега претърсват неговия апартамент!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари