Бедняк откри дебитна карта с пари на боклука

0
Невероятният късмет споходил С.Х. от Нови пазар, който без да му мисли източил всички пари от нея
Невероятният късмет споходил С.Х. от Нови пазар, който без да му мисли източил всички пари от нея

Бедняк, който понякога опирал и до кофите за смет, намери изхвърлена дебитна карта на боклука.

Невероятният късмет споходил С.Х. /62г./ от град Нови пазар и той източил наличните спестявания в размер на 3 668 лв., вместо да дири кой е собственикът. Радостта му обаче траяла няколко дни, докато полицията го открие, защото собственичката на картата на 68 г. подала сигнал, че без да иска я е хвърлила на боклука, а някой дърпа парите, пише Труд.

Пред униформените тя разказала, че по време на коледните празници на гости дошъл синът й и двамата решили да разчистят ненужни вещи от дома й. На закачалката в коридора стояла и стара връхна дреха и жената решила да се раздели и с нея. В джобът обаче била картата плюс листче с ПИН-кода. След два дни, на 28 декември, жената разбрала каква беля са направили.

Не е ясно дали е получила съобщение на мобилния телефон, че някой тегли от картата или пък просто са и потрябвали пари, но веднага информирала органите на реда. Полицаите стигнали до мъжа-късметлия. Изяснено било, че той е извършил няколко тегления от различни банкомати на територията на град Нови пазар и съседния Шумен, като размерът на източените пари бил 3 668 лева.

Когато униформените го открили в краен квартал на Нови пазар и му обяснили, че върши финансово престъпление, успял да върне 2000 лв. доброволно. По случая е заведен заявителски материал и случаят ще бъде докладван на окръжна прокуратура в Шумен. Мъжът имал само едно провинение пред закона от 1992 г.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари