Бебе живя 3 месеца в мъртвата си майка и се роди здраво

2

Бебе-чудо се появи на бял свят 107 дни, след като лекари обявиха, че майка му е изпаднала в клинична смърт в Португалия.

37-годишната Сандра Педро е пристигнала в болницата в Лисабон на 20 февруари с ужасно главоболие. Няколко часа по-късно тя получила удар и изпаднала в клинична смърт. Сандра била бременна в 17-ата седмица. Първоначално се е смятало, че бебето също е починало. Лекарите в интензивното обаче регистрирали признаци на живот у плода и решили да се опитат да спасят бебето, поддържайки тялото на майка му живо.
 
Сандра бе държана жива в качеството ѝ на „живеещ инкубатор”. През специални туби ѝ бяха давани храна, важни хормони и кислород.
 
През следващите 15 седмици сестри и лекари гледали с изумление как коремът на Сандра расте. Персоналът в болницата „Сан Хосе”  също масажирал корема ѝ, говорил на бебето Лоренцо и дори му пеели песни в опит да симулират обичта, която то би получило от майка си.
 
Сестра Нуно Камило разказа пред Daily Mirror: „Най-много харесваше да му се пее. Точно тогава се движеше най-много. Майката бе поставена в отделна стая, а ние ѝ пяхме песни от нашето детство. Прегръщахме корема ѝ, за да чувстваме бебето как се движи”.
 
Когато Лоренцо най-накрая се появил на бял свят на 7 юни, той тежал 2.3 килограма, а персоналът бил във възторг.
 
Сълзите им на радост обаче били и сълзи на мъка, защото моменти по-късно те трябвало да изключат апаратите поддържащи майката на бебето жива.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари