Бебе оцеля като по чудо, собствената му майка го намушкала 90 пъти с ножица

0

Осем месечният Ксиа Бао като по чудо е оцелял след като собствената му майка го намушкала 90 пъти с ножица, защото детето я ухапало, докато го кърмела, предадоха от  “Daily mail”.

Убожданията са най-вече по лицето на бебето и са били нужни повече от 100 шева, за да се затворят раните. Инцидентът е станал в  Суджоу, източен Китай, в провинцията Дзянсу.

Детето живее с майка си и двамата си чичовци. Семейството се издържа от рециклиране на боклук. Именно единият чичо открива малкото момченце да лежи  в локва кръв на двора и го отвежда в болницата.

Съседите умолявали местната власт да вземе детето, но по думите на полицията  нямало потвърждение майката да страда от психическо заболяване, а и малкият Ксиа Бао има още двама настойници в лицето на чичовците му.

Психическите заболявания остават сравнително „затворена” тема за модерен Китай - нито лекарствата, нито модерно психиатрично лечение имат широко приложение в страната.

Направен анализ през 2009 година за проблемите с психичното здраве в четири китайски провинции, публикуван в  „British Medical Journal The Lancet”, изчислява, че 91%  от 173 милиона китайски възрастни, които са били смятани за психично болни -  никога не са получили професионална помощ...

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари