БДЖ: Нападенията във влакове зачестяват

0
Преди дни пътник буйства и намушка с нож полицай във влак на гара Разпределителна в Русе
Преди дни пътник буйства и намушка с нож полицай във влак на гара Разпределителна в Русе

Преди дни пътник буйства и намушка с нож полицай във влак на гара Разпределителна в Русе

Мъж се барикадира в купе на влак и рани полицай с нож. Случаят е от преди няколко дни. Мъжът е буйствал и е отказал да слезе от влака София – Силистра.

Пътникът се качва от гарата в Русе. Пита началника за къде е машината и той му казва, че отива към Силистра. Мъжът му казва да обърне посоката за движение да тръгнат за София. След това се барикадира, колегите звънят на телефон 112. Налага се да дойдат няколко патрулки. Става въпрос за едър и силен мъж”, разказа в ефира на NOVA Анатоли Атанасов, директор „Оперативна дейност” в БДЖ.

По думите му подобни нападение стават все по-чести. „Почти ежедневно е. Последното обучение за реакции в критични ситуации беше преди около 3 години, но заради честите случаи вероятно ще се наложи колегите пак да минат през подобно обучение”, каза още Атанасов.

По информация мъжът е настанен в Центъра за психично здраве в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Т. нар. "Желязната полиция"...
    С Указ № 68 от 16.12.1889 г. на Княз Александър Батемберг се приема Закон за полицията на железните пътища в Княжество България, с който се обособява полицейско звено имащо за задача да охранява железопътния транспорт у нас. Новосъздаденото звено се поставя под ръководството и контрола на “Дирекция на железните пътища”, която е в структурата на Министерството на транспорта. С Указ № 253 от 07.10.1937 г. се приема изменение на Наредбата – закон за държавната полиция, с което железопътната полиция се реорганизира в железопътна етапна полиция. С промяната на управлението в България след 1944 г. Транспортната полиция започва да се нарича Транспортна милиция. През 1948 г. със Заповед № 1060 от 25 ноември на министъра на вътрешните работи, Транспортната милиция се обособява в отдел “Транспортна милиция” и влиза в структурата на МВР. След промените през 1989 г. отдел “Транспортна милиция” се преименува в отдел “Транспортна полиция”. А със следващото изменение на Закона за МВР от 05.08.2008 г. отдел “Транспортна полиция” се превръща в Дирекция “Транспортна полиция” - специализирана структура на ГД “Охранителна полиция” за оперативно – издирвателна, превантивна и информационно – аналитична дейност по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, разследване в досъдебната фаза и опазване на обществения ред на територията на железопътната инфраструктура и железопътния транспорт в страната. Основни направления на дейност: 1. Превенция; 2. Разследване на престъпления; 2.1. Противодействие на криминалната престъпност; 2.2. Противодействие на икономическата престъпност. Рискови зони на дейност: І. Райони с незаконно строителство. ІІ. Райони с компактно ромско население. ІІІ. Райони в населени места, с предпоставки за хвърляне на камъни. ІV. Рискови участъци. На 22 юни 2014 г. с решение на правителството на Пламен Орешарски (БСП, ДПС и "Атака"), с министър на МВР Цветлин Йовчев и главен секретар Светлозар Лазаров, е закрита Дирекция “Транспортна полиция” и 8-те районни управления на територията на цялата страна: РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – СОФИЯ, РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – МЕЗДРА, РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – ГОРНА ОРЯХОВИЦА, РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – РУСЕ, РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – ВАРНА, РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – БУРГАС, РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – ПЛОВДИВ, РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ “ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ” – СТАРА ЗАГОРА. Така 5 ЖП-възела, които са стратегически обекти от значение за националната сигурност София, Пловдив, Варна, Горна Оряховица и Русе, включително всички пътнически влакове в страната са оставени без надеждна специализирана полицейска охрана в системата на железопътния транспорт. .
  • 3
    4
    Русенец
    Eлекторатът не се закача.
  • 8
    3
    Русе
    Има много ефективни полицейски електрошокове с които може да се озапти всякакъв неадекватен . И културист да е пак го събаря като дърво. Защо не ги използват за буйстващи пациенти ?
  • 17
    2
    Минчо
    Ще бъде много по-лесно, ако следващият подобен псевдоекстремист бъде порядъчно респектиран от служителите на МВР и да полежи 72 часа в килиите на следствен арест. Бързо производство, присъда, нека е условна и при следващо нарушение на закона, при... "бай Ставри" с къдравия от вени 'уй в една килия за поне година. Ако полицията не може да наложи спазването на закона със сила, за 'къв грездей ни е? За какво се понсионират рано с една шапка пари, за какво са въоръжени, за какво разполагат със специални средства, било то полицейска палка, белезници... Пълна комедия е цялата ни полицейска система.
  • 0
    1
    Някой
    Силен як!!! Циганин на 66 години 180/90 Къде го видя 200 метра 140 кг
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари