БДЦ се стяга за собствена група в местния парламент в Русе

0
Георги Недев поясни, че формацията в Русе стъпва основно върху членовете на "Лидер"
Георги Недев поясни, че формацията в Русе стъпва основно върху членовете на "Лидер"

До месец май трябва да приключи преструктурирането и промените в ръководството на местните организации на Български демократичен център, за да може през есента да се търсят конкретни резултати на местните избори. Това заяви в Русе народният представител от БДЦ инж. Георги Недев, който наскоро бе утчърден за заместник-председател на новосформираната едноименна партия.

Той поясни, че формацията в Русе стъпва основно върху членовете на "Лидер". Водени са разговори и с хора, които са членували в България без цензура, като по думите на инж. Недев, голяма част от тях са изявили желание да се присъединят към новата партия.

"Знаете, че в ръководството на нашата нова партия включихме хора, които бяха функционери на високо ниво в България без цензура", каза още Недев, визирайки Стефан Кенов, Росен Петров и др.

Стана ясно, че за днес е насрочено първото неформално събиране на досегашния актив на "Лидер" с част от напусналите ББЦ за първи разговори и начертаване на конкретни действия за преструктурирането и оформянето на местната организация на БДЦ.

Инж. Недев сподели, че към момента не се очаква отлив на членове от структурите, които са били в "Лидер", заради смяната на името. "Лидер" е известно име в политиката, но точното място на тази политическа формация най-добре се характеризира с новото й име и хората го разбират и го подкрепят", каза още той.

Георги Недев коментира, че на него и Стефан Кенов ще се разчита основно за изграждане на новата структура на БДЦ в страната. Той изрази надежда този процес да е финализиран до месец май и новите ръководства и структури да заработят сериозно за подготовката за местните избори през есента.

В тази връзка бяха очертани възможностите, които ще търси и няма да търси за реализация БДЦ. "Естествено, че няма да се коалираме с ГЕРБ - те се явяват винаги сами. БСП също не е нашия вариант за Русе. "Реформаторски блок" - също и както на национално, така и на местно ниво с "Атака" и "Патриотичен фронт" не можем, тъй като тяхната идеология е коренно различна от това, което ние мислим за политиката въобще. На практика остават по-малки формации, с които ще търсим взаимодействие на тези избори", коментира инж. Недев, като добави, че към момента БДЦ не планира да издига кандидатура за кмет на Русе, а по-скоро ще насочи усилия, за да си осигури представителство в общинския съвет, достатъчно за съставянето на собствена група в местния парламент.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари