Георги Недев: Цената на тока не трябва да се повишава

2
Недев обясни, че в момента има изкривяване на енергийния микс, които се дължат на необузданите цени ВЕИ, и електроенергията от американските централи
Недев обясни, че в момента има изкривяване на енергийния микс, които се дължат на необузданите цени ВЕИ, и електроенергията от американските централи

Повишаването на цената на тока не е наложително в настоящия момент.  Вероятно разчетите на ЕРП-тата, които са подадени в КЕВР, показват такава необходимост, но това е при положение, че и платежоспособността на българите позволява цената на тока да следва естествения си ход. Това заяви депутатът и зам.-председател на БДЦ Георги Недев.

Категоричното мнение на бившия шеф на Топлофикация Русе, който е и член на Комисията по енергетика в парламента, цената на тока не трябва да се повишава, има резерви тя да остане на сегашното ниво, а в следващите месеци, ако се намерят механизми, които да намалят цената на електричеството в т.нар.  микс, би следвало цената на тока за крайния потребител да намалее.

Недев обясни, че в момента има изкривяване на енергийния микс, които се дължат на необузданите цени ВЕИ, и електроенергията от американските централи, които имат съществен дял при формирането на цената за населението. Според него има механизми това да се регулира при добра политическа воля.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари