БЧК раздава великденски пакети за бездомните в Русе

2
По неофициални данни в Русе има около 150 бездомни
По неофициални данни в Русе има около 150 бездомни

По неофициални данни в Русе има около 150 бездомни

Вече трета година Българският Червен кръст в града раздава на останалите без покрив козунаци и хранителни стоки.

Проблеми с алкохола преобръщат преди години живота на Христо. Постепенно той губи семейството си, работата си и дома си. Минал е през затвора и през други специализирани институции и днес разчита основно на Червения кръст.

Със съдействието на някои от търговските вериги в Русе от Българския Червен кръст зарадваха Христо и още близо 40 души с козунак за Великден и пакети с консерви, брашно, боб, леща и други хранителни продукти.

"Част от тях има къде да приготвят, други пък техни познати приготвят, защото това са лица, които принципно няма къде да живеят, но обитават различни места", заяви Антоанета Ябанозова от БЧК - Русе, предава БНТ.

По неофициални данни в Русе има около 150 бездомни. А близо една трета от тях отказват да бъдат настанени в социални институции. През зимата Червеният кръст в града осигурява прехраната им в кризисната трапезария на улица "Гурко".

"Доволни са, благодарни са и знаят, че дори и да имат някакъв сериозен проблем през годината БЧК винаги е отворен за тях", каза още Антоанета Ябанозова.

Хуманитарната организация подкрепя останалите без подслон за всичко, от което имат нужда: От съдействие за издаване на лични документи до помощ за явяване на ТЕЛК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари