БЧК провежда учение за действия при мащабно бедствие

0
Целта е максимално координиране на пожарната, Планинската спасителна служба и доброволците
Целта е максимално координиране на пожарната, Планинската спасителна служба и доброволците Снимка: БЧК / архив

Целта е максимално координиране на пожарната, Планинската спасителна служба и доброволците

БЧК провежда учение за действията при мащабно бедствие. Целта е действията на пожарната, Планинската спасителна служба, доброволците и аварийното звено на общината да са максимално координирани.

Тренировка, координация и много добро планиране при бедствия - това трябва да се осъществи в реални условия при евентуално земетресение в София с 300 жертви и над 7000 ранени, които имат нужда от помощ.

Затова днес симулацията в базата на БЧК в село Лозен край столицата беше напълно реална. Имаше леко и по-тежко пострадали, които трябваше да се извеждат на носилка, предаде БНТ.

В екипите освен доброволците на БЧК, се включиха и екипи от Червения полумесец и на ПСС заедно със специално обучени кучета. Бяха разпънати и палатки, в които да бъдат настанени пострадали хора, изгубили домовете си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари