БЧК подпомага близо двайсет хиляди украински граждани

0
Близо 600 души са подпомогнати в Русе и в Бургас
Близо 600 души са подпомогнати в Русе и в Бургас Снимка: БЧК

Близо 600 души са подпомогнати в Русе и в Бургас

БЧК подпомага близо 20 000 украински граждани с нехранителни продукти, необходими за зимните месеци. Това съобщиха от организацията. От днес започва раздаването на завивки, индивидуални хигиенни пакети, семейни хигиенни пакети, кухненски прибори и хавлиени кърпи на украински граждани, които са в областите Варна и Добрич.

Съвместната кампания „Подпомагане през зимата“ се осъществява в областите, в които има най-много украински граждани - Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Пловдив и София - град, а помощта може да бъде получена в хотелите и базите, където те са настанени. 

Дистрибуционни пунктове за лица, живеещи на външни адреси, ще бъдат открити след 20 ноември 2022 година, като част от тях ще бъдат в офисите на БЧК.

Нехранителни продукти за пет хиляди украински граждани вече са доставени във Варна, Бургас, Добрич, Русе и София-град. В София са предоставени 500 одеяла и 400 хигиенни пакета. Близо 600 души са подпомогнати в Русе и в Бургас. До края на следващата седмица същите артикули ще бъдат осигурени и за областите Благоевград и Пловдив. На всички места ще се предоставят и пелени за еднократна употреба и бебешки мокри кърпи. 

Българският Червен кръст продължава подпомагането на всички бежанци и лица, потърсили закрила в България с необходимите артикули за зимните месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари