Бащата на малтретираното дете в Пловдив ще се срещне със сина си

0
Момченцето е настанено в Център от семеен тип в града
Момченцето е настанено в Център от семеен тип в града Видео: NOVA

Момченцето е настанено в Център от семеен тип в града

Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина си за първи път след изписването му от болница. В понеделник мъжът разказа, че детето е настанено в център от семеен тип, но той дори не знаел точното място. Социалните власти отказвали на бащата достъп до момченцето. То беше обезобразено след продължителен тормоз, за който са обвинени майка му и нейният партньор.

"Днес по-късно предстои да се направи среща между бащата и детето. То е под закрила. Още докато беше в болница, на майката и бащата е връчена заповедта, с която беше настанено в центъра. В документа е отразен адресът, на който се намира момченцето. Затова няма как родителите да не знаят къде е", каза началникът на отдел "Закрила на детето" в Пловдив Гергана Тошкова, цитиран от NOVA.

По думите ѝ и в болницата момченцето било придружавано от екип на Центъра за семеен тип. На една от срещите бащата казал, че е спокоен, че има кой да се грижи за сина му и смята, че се полагат добри грижи за него.

Центърът има вътрешен правилник и освен 5-годишното момченце, в него живеят още 14 деца. Достъпът на външни лица по всяко време не е подходящ. Освен това, директорът на РЗИ - Пловдив е издал заповед за противоепидемични мерки. Затова като цяло достъпът до социалните услуги от резидентен тип е ограничен”, посочи Тошкова.

По думите ѝ е обсъдено с директора на центъра как точно да бъде изготвен график за срещи на детето с бащата и евентуално - с майката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    222
    И защо беше нужно телевизиите да разтръбят ,чене дават на бащата да види детето си ,че тогава да се окаже ,че може.И защо въобще е в службите ,при положение ,че има баща,който си го иска и срещу него няма нищо. Значи на майките може ,даже и да са убили ,на бащите не може. Защото са бащи,ей така априори.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари