5-годишното малтретирано момченце от Пловдив се възстановява

0
До края на седмицата то вероятно ще бъде изписано от болница
До края на седмицата то вероятно ще бъде изписано от болница

До края на седмицата то вероятно ще бъде изписано от болница

Каква ще е съдбата на 5-годишното дете от Пловдив, малтретирано с особена жестокост в продължение на два месеца? Момченцето е с обезобразена глава и с наранявания по лицето. Заподозрени за посегателството са майката и мъжът, с когото тя живее.

Операцията на детето е преминала успешно. Екип от хирурзи на УМБАЛ "Свети Георги" е направил пластика на главата, където момчето е имало голяма рана. Присадена му е липсваща кожа.

Детето е спокойно и поддържа постоянна връзка със социалния работник, който е неизменно до него. Възстановява се добре, не е оставено само, каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA Донка Аргирова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" – Пловдив. „Бащата на детето е с него още от неделя, но не е официалният му придружител в болницата”, каза още Аргирова.

Тя уточни, че първият сигнал за насилие над момчето е получен на 9 януари. „До този момент няма подавани сигнали нито от личен лекар, нито от други институции, които момчето е посещавало. „Нещата, които са се случили, са били след 9 декември. Преди това няма признаци за насилие”, уточни Аргирова.

По думите ѝ официален документ с диагноза аутизъм на пострадалото дете не е издаван. „То не е освидетелствано от експертна комисия. Предстои да премине през такава, след като се възстанови напълно”, каза още тя.

„Никой от хората, които са общували с момчето, не е подал сигнал до „Закрила на детето”, уточни Гергана Тошкова, директорът на институцията. Тя добави, че от 9 януари насам майката не се е поинтересувала какво се случва със сина ѝ.

Биологичният баща е изявил желание да се грижи за момчето. „До края на седмицата детето вероятно ще бъде изписано от болницата, ако възстановяването протича нормално”, добави Тошкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари