Бащата и 5-годишното му дете е можело да се спасят от потъващия автомобил

1
"Явно паниката ги е обзела и са потънали“, смята ръководителят на спасителната група водолази
"Явно паниката ги е обзела и са потънали“, смята ръководителят на спасителната група водолази Видео: bTV

"28-годишният Божидар Радев и 5-годишният му син Ангел, чиито тела вчера бяха открити в язовир "Копринка", след като изчезнаха на 5 март, е можело да се спасят"

Това заяви Кольо Радуков, ръководител на водолазно-спасителната група в Язовир "Копринка", където бяха открити удавени в колата си 26-годишният Божидар и 5-годишният Ангел, разказа за спасителната акция пред bTV:

"Преди месец започнахме издирването и след това проверихме 20 пункта на язовира. Там е паднал автомобилът, имало е голям вятър и ги е понесла водата, около 15 часа ни подадоха сигнал, около 3 метра беше дълбочината..."

„Вчера колеги рибари са видели отражение на светлината върху капака на цялата кола. Подадоха сигнал около 15 ч., дойдохме с момчетата, закачихме колата и я извадихме“, допълни той.

"Всеки ден сме тук, нищо не сме забелязали, помислихме, че някой се е хлъзнал, само сме чували за това семейство." - допълни рибар, който често е край язовира.

"Автомобилът е бил добре уплътнен, можело е да отворят прозореца и да напуснат колата, но те са се мъчели да отворят вратите, паниката ги е обзела и са си потънали. Детето се е борило, последно въздухът излиза от задната седалка, налягането започва да се повишава. Последно там се е дишало и налягането няма къде да отиде, избива в багажника, отваря го и колата потъва. Важното в такава ситуация е хората да не се паникьосват, да отворят прозорците и да напуснат, ако не, да изчакат колата да се напълни догоре с вода и после да отворят прозорците и да излязат." - разясни спасителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари