Баща и син загинаха при инцидент с ветроходна лодка край бреговете на Португалия

0
Други двама мъже са в неизвестност
Други двама мъже са в неизвестност

Други двама мъже са в неизвестност

Двама души, сред които 13-годишно дете, загинаха, а още толкова са обявени за изчезнали след инцидент с ветроходна лодка край бреговете на Португалия днес, съобщи бреговата охрана на страната, цитирана от Франс прес и БТА.

Спасителни лодки и самолет на португалските военновъздушни сили са изпратени да претърсват района на корабокрушението на три километра от полуостров Троя, южно от столицата Лисабон, се казва в изявлението.

Полицаи и пожарникари претърсват също плажовете в района.

13-годишното момче и баща му са били открити мъртви. Двама души - мъже, съответно на 23 и на 21 години - остават в неизвестност.

62-годишният шкипер на лодката е бил спасен от преминаващ кораб.

Според португалските медии всички ветроходци, включително и детето - момче, са португалци. Те са били изхвърлени зад борда, когато голяма вълна е ударила лодката им, съобщават медиите.

Полуостров Троя и неговите пясъчни плажове на брега на Атлантическия океан са много популярни през уикендите, особено сред жителите на Лисабон, отбелязва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари