Българският пътен полицай получава 7 500 евро годишно, гръцкият - 18 500 евро

0
Това заяви бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев
Това заяви бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев Видео: NOVA

Това заяви бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев

Съставът на „Пътна полиция” е изключително малък. Затова няма достатъчно контрол по пътищата у нас., предава NOVA.

Само за 3 месеца са издадени над 600 000 фиша за нарушения. „В повечето случаи говорим за младежи на възраст от 18 до 24 години. Млади, бойни момчета се качват на мощни автомобили. Сериозен проблем са също алкохолът и наркотиците”, поясни Тенев.

По думите му часовете за кормуване не са достатъчни. „Затова с автомобилния състезател Станислав Стоянов решихме да организираме дрифт събитие на 22 април в Лесново. Събитието е законно и е предназначено най-вече за младите хора, за да се научат да бъдат по-внимателни. Мисля, че ще има добър ефект”, уточни бившият директор на КАТ.

Той коментира и корупцията сред униформените. По думите му, за съжаление, се случва некомпетентни пътни полицаи да петнят името на останалите.

Направих проучване и се оказа, че българския пътен полицай годишно получава между 7500 и 8000 евро. В съседна Гърция такъв полицай получава 18 500 евро. Тоест, почти 3 пъти по-висока заплата. Ако възнагражденията се увеличат, няма да има такава корупционна среда”, смята Тенчо Тенев. Според него трябва да има по-сериозен контрол върху работата на органите на реда.

Според него от МВР трябва да се самосезират и да започне проверка.

За бомбените заплахи:

МВР има капацитет да действа в такава ситуация. Ако има сигнал за бомба на гарата, веднага полицията реагира. Ако е в училищата, директорът е длъжен да изкара учениците навън, докато дойдат органите на реда. За мен има разминаване в схемата, която е за оповестяване и действието на полицаите”, коментира Тенев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    ЦК на БКП
    Колко пътни полицаи в чужбина сте видели да седят двама (вардят се) в една кола и да си "цъкат" на телефоните, т.е. вардят нарушителите. Това и инвалид с 99% може да го прави.
  • 5
    6
    Дгд
    За толкова работа толкова пари. И без това ги мързи толкова много . Пред очите им стават нарушения а те си бъркат в носа
  • 5
    5
    Да уточним
    Тенчо,за заплата или доходи?Защото си мисля,че по доходи,гръцкия пътен полицай изостава значително .....
  • 5
    4
    русенец
    “ Ако възнагражденията се увеличат, няма да има такава корупционна среда”, смята Тенчо Тенев“ Сериозно? Като увеличиха драстично заплатите на учителите, повиши ли се качеството на работата им? Имаме ли образование?! За лекарите просто не искам да споменавам, или за съдебната система, където заплатите са изключително високи, а нямаме нито здравеопазване, нито правосъдие. Заплатите трябва да се заслужат! Данъкоплатецът ги дава, дължат му работа, ред! Ако не могат, да ходят да товарят вагони и кораби, то за друго и не стават!
  • 6
    3
    ...
    При пенсионерите работата е близо два пъти по-зле. Гръцките пенсионери получават средно по €17 670 годишно, а българските €4140. Оттам започнете! Ама за да оправите пенсионната система, ще трябва да оправите целия пазар на труда. Да ви видя сега! Иначе на приказки сте велики.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари