Българският бизнес в Румъния проведе среща в посолството ни в Букурещ

0
Северната ни съседка заема второ място сред външнотърговските партньори на България
Северната ни съседка заема второ място сред външнотърговските партньори на България

Северната ни съседка заема второ място сред външнотърговските партньори на България

Румъния заема постоянно второ място сред външнотърговските партньори на България, а България е между четвърто и пето място сред външнотърговските партньори на Румъния. Това каза посланикът на България в Румъния Радко Влайков на среща на българския бизнес в Румъния. Тя се проведе в посолството ни в Букурещ с участието на членове и партньори на Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Вие успявате да преодолеете всички пречки, които съществуват. На нашите сухопътни граници все още има Шенгенски контрол, имаме само два моста, единият от които е и морално, и физически остарял, има много големи опашки на тирове, което затруднява бизнеса. Въпреки това доказахте, че при добро желание, при добра организация, при професионализъм нещата могат да се случват”, обърна се дипломатът към представителите на бизнеса от двете страни на Дунав.

На събитието присъстваше и посланикът на Румъния в България Бръндуша Предеску. Тя посети за първи път сградата на посолството ни в Букурещ, предава БТА.

Радостна съм в един успешен за българо-румънските отношения ден да съм в дома, в къщата на България, в прекрасния Букурещ”, сподели Предеску. Тя допълни, че двете страни движат напред, на държавно ниво, предприемачеството между България и Румъния.

Вие, бизнес средите, чрез това, което правите в България и Румъния, сте важна част от гръбнака на стратегическото партньорство между двете държави”, подчерта Бръндуша Предеску.

На свой ред председателят на Управителния съвет на Българо-румънската търговско-промишлена палата Виктор Гугушев благодари и на двамата посланици за подкрепата им за бизнес общността и за дейността, която тя развива.

Следващото събитие на камарата ще бъде на 21 март в Русе, където е един от нашите офиси в България. Ще бъдем заедно с нашите добри приятели от Белгийско-люксембургската търговска камара в България и Румъния”, съобщи той.

В сряда (13 март) Виктор Гугушев, изпълнителният директор Елеонора Иванова и Адриан Сипос – мениджър “Бизнес развитие” се срещнаха с Флорин Спартау – съветник на румънския премиер Марчел Чолаку.

Бяха обсъдени теми от общ интерес като подкрепа на бизнеса, взаимодействие с институциите, преминаването на границите между двете държави. Категоричната позиция, изразена от съветника на министър-председателя на Румъния е, че приемането в Шенген е приоритет за тях. Същото становище изрази и председателят на УС Виктор Гугушев, който сподели акценти от разговорите си с официални лица в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари