Българските превозвачи вдигнаха контраблокадата

0
На този етап остава блокадата за ГКПП "Илинден"
На този етап остава блокадата за ГКПП "Илинден" Видео: Нова телевизия

Българските превозвачи вдигнаха контраблокадата на границата ни с Гърция.

Транспортният министър Ивайло Московски заяви в Бургас, че е разговарял с тях и ги е призовал да го направят, информира Нова телевизия.

"Хората бедстват жестоко и на първо място трябва да бъдем човеци. Дали гърците ще продължат да блокират границата или не - не мога да твърдя”, заяви Московски.

Възстановено е движението през повечето гранични пунктове с южната ни съседка. На този етап остава блокадата за ГКПП „Илинден”.

В 15.10 часа бе премахната блокадата на пункта „Ивайловград” и „Златоград”. Възстановено е преминаването на превозни средства и в двете посоки на движение.

Към момента няма данни за образували се колони от чакащи МПС на ГКПП „Ивайловград”. По предварителна информация пропускателният режим за ГКПП „Златоград” е валиден до 8.00 часа на 22 февруари.

Към 15.40 часа бе възстановен пропускателният режим и в двете посоки за всички моторни превозни средства през ГКПП „Кулата-Промахон”.

По същото време е получена информация и за отпадане на блокадата на ГКПП „Капитан Петко войвода”.

Към 16.00 часа е свалена и блокадата на ГКПП „Маказа” и движението в момента се осъществява нормално. Във вътрешността на южната ни съседка, в посока Комотини, могат да се ползват обходни маршрути. 

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов е от гръцката страна на пункта, за да уведоми фермерите за решението, което нашите превозвачи са взели и така да може да започне пропускателният режим.

Това коментира пред Агенция „Фокус” Веселин Дангов от българския стачен комитет на превозвачите.

"За колко време и как ще бъде не знаем, но истината е една: че при така появилото се напрежение и по другите гранични пунктове, особено на „Капитан Петко войвода“, просто нямаше да може да се удържи положението. През последните дни гърците представят ситуацията, че българската държава спира трафика и за да видят те, че в момента ние сме точно от обратната страна, а не че ние сме тези, които спираме движението, бе взето решение от инициативния комитет да бъде преустановена нашата стачка", каза още Дангов. 

Той бе категоричен, че оттук нататък цялостното разрешаване на проблема е в ръцете на гръцките земеделски производители.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари