Българка спечели Световната купа по планинско колоездене при девойките

1

Огромен успех за Изабела Янкова

Изабела Янкова покори и най-високия връх в планинското колоездене, спечелвайки последния старт от световната купа по спускане и подсигурявайки си необходимия брой точки, за да спечели целия турнир и да донесе световната купа в категория девойки в България, информира БНР.

Янкова замина през изминалата седмица за курорта Сноушу, САЩ, за да вземе участие в последните два кръга от световната купа по спускане. В сряда се проведе 6-ти кръг, а състезателката на клуб Райдърс Юнайтед го спечели с преднина от над 4 секунди пред втората в класирането и нейна основна конкурентка за световната купа - Фиби Гейл (Великобриания).

В днешния 7-ми старт Изабела Янкова отново завърши състезанието с впечатляваща преднина от над 4 секунди пред втората в класирането Сиер Ван Дер Велден от Белгия и повече от 23 секунди пред третата в класирането - Елла Ериксон от САЩ. С победата си днес Изабела завършва един изключително успешен сезон с 5 от 5 победи в Държавния пампионат, Европейския шампионат, Европейския iXS шампионат в категория жени елит, световния шампионат, а от преди малко носител и на Световната купа по спускане в категория девойки!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари