България засили охраната в обектите от национална сигурност

1
"Разглеждаме всякакви сценарии, за да сме в готовност да посрещнем евентуална криза", заяви Кирил Петков
"Разглеждаме всякакви сценарии, за да сме в готовност да посрещнем евентуална криза", заяви Кирил Петков Снимка: БГНЕС / Архив

Включени са и нетрадиционни инфраструктури, каза премиерът

Българските власти са засилили охраната в обектите от национална сигурност като АЕЦ „Козлодуй“ и други. Това обяви в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков, предаде NOVA

Дори сме включили и някои нетрадиционни допълнителни инфраструктури, за да сме сигурни, че нямаме заплаха от нерегламентирани действия и има контрол", коментира Петков.

Премиерът поясни, чe имa oбщo 10 oпepaтивни гpyпи и вcяĸa oт тяx имa бюджeт, ĸaтo чacт oт гpyпитe ca зa пoпълвaнe нa вoeннитe peзepви от липсващи пpoдyĸти.

Петков добави, че България е започнала проверка на държавния резерв и военновременните запаси.

По думите му около 2000 украински граждани от IT сектора са потърсили убежище в нашата страна. Предстои да се изготви план къде да бъдат настанени хората, които ще пристигнат в България с туристически визи.

"Днес отворихме и вратите на Посолството за хора, които бяха пред оградата. Така показахме, че България е съпричастна", допълни още той.

Премиерът увери, че у нас няма липса на хранителни продукти. 

"Разглеждаме всякакви сценарии, за да сме в готовност да посрещнем евентуална криза. Всичко, което ни е липсвало, трябва да се прегледа, за да сме готови", заяви премиерът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Пускай АЕЦ а
    Пускай Козлодуй бре на пълна мощност,какво блееш още
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари