Кирил Петков: Една година война, човешки страдания! Горд съм, че България не се сниши

0
Никога няма да забравя посещението ми в Буча, пише лидерът на ПП
Никога няма да забравя посещението ми в Буча, пише лидерът на ПП

Никога няма да забравя посещението ми в Буча, пише лидерът на ПП

"Една година война, една година човешки страдания, една година невинни жертви… Ужасяващо беше да видя многото изгорели танкове в предверието на Киев."

Това написа във Фейсбук профила си съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков точно година след началото на конфликта между Москва и Киев.

Публикуваме целия му пост без редакторска намеса:

"Никога няма да забравя при посещението ми в Буча - разрушения от руска ракета жилищен блок, който приличаше точно на тези в Младост, а между тухлите имаше остатък от детска играчка. На такова място виждаш как думите губят силата си и човек усеща трагедията със сърцето си. Няма по-голям ужас от война. Тогава си дадох сметка какво реално означаваше да не се помага на Украйна - означава руската армия да мине през цялата страна, да има много повече детски играчки в пукнатините на разрушените сгради. Ами ако всичко това се случваше не в източна Украйна, а в източна България? Как щяхме да искаме света да реагира, ако тази детска играчка беше в жилищен блок във Варна? Щяхме ли да искаме от Европа да не ни помогнат?

Аз съм горд, че България не се сниши, а беше там от правилната страна на историята в критичен момент на войната. Горд съм, че няма да се срамуваме един ден, когато тези събития са част от учебниците по история. А в същите тези учебници съм сигурен, че ще пише, че Украйна е успяла да се освободи и си е върнала териториалната цялост, а Путин е останал в историята като неуспелия неадекватен диктатор, след който Русия е започнала своята промяна."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    За мир
    Браво Кирчо. Достоен българин.
  • 11
    3
    Мърши долни!
    Боклуци! Продадохте България и задниците си на САЩ! В затвора ви е мястото!
  • -10
    2
    До 1
    За Путин става дума,нали??
  • 9
    1
    ...
    Боклук мръсен мошенически ! Професионално обучен мошеник.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари