България стана вицешампион на Европа по волейбол

1
"Лъвчетата" загубиха финала от Франция
"Лъвчетата" загубиха финала от Франция Видео: Канал 3

Българският национален отбор по волейбол за юноши до 17 години стана европейски вицешампион.

Отборът на Мартин Стоев загуби финала на Евроволей, на който страната ни бе домакин от Франция с 1:3 гейма.

Младите лъвчета играха изключително силно срещу "петлите", които ни победиха в груповата фаза на турнира с 3:0 гейма и дадоха надежда, че родният волейбол ще има силно поколение след няколко години, предава Канал 3.

Мачът започна с предимство за Франция и няколко грешки на сервиз от страна на българите. Все пак момчетата на Мартин Стоев държаха интригата в гейма до последно, но в решителните моменти Франция спечели важните точки и затвори частта с 25:20.

Вторият гейм бе много силен за България. След отлична игра на Алекс Николов и Гърков момчетата ни стигнаха до изравняване на геймовете след 25:23 точки.

Третата част се разви по идентичен начин с първия гейм. Франция водеше в резултата през повечето време и след няколко груби грешки на нашия тим отново поведе след 25:20.

В четвъртия гейм се видя, че България имаше трудности и допусна Франция на дръпне в резултата. Момчетата ни не успяха да се отърсят от шока и не оказаха голяма съпротива в гейма, което доведе до успех за Франция с 25:13, а с това и европейската титла.

Въпреки загубата във финала отборът на Мартин Стоев остави страхотни впечатления и зарадва поведе от 2 хил. зрители в зала "Христо Бонев".

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари