България официално спря излъчването на няколко руски телевизии

3
Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация
Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация

Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал, предаде БГНЕС.

Когато искате да превключите на канал, където се е излъчвала руска телевизия, се изписва следния надпис: „Уважаеми клиенти, излъчването на тази програма е спряно на основание действащия регламент на Съвета на Европейския съюз“.

Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии: Спутник; Русия днес; Русия РТР/РТР Планета; Русия 24; Русия 1; ТВ Център Интернешънъл; НТВ/НТВ Мир; РЕН ТВ; Първи канал.

Русия използва всички тези медии, за да разпространява умишлено пропаганда и да провежда дезинформационни кампании, включително за своята военна агресия срещу Украйна.

Ограниченията срещу „Спутник“ и „Русия днес“ (заедно с дъщерните дружества - RT English, RT Germany, RT France и RT Spanish) са в сила от 2 март 2022 година. Ограниченията за другите образувания са в сила от юни (Русия РТР/РТР Планета, Русия 24 и ТВ Център Интернешънъл) и от декември 2022 година (Русия 1, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ и Първи канал).

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите – членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    9
    русенец
    Свободата на словото е висша ценност, но не и когато се агитира към насилие, братоубийство, националистическа идеология и други подобни. Сталинизъм, Хитлеризъм и Путлеризъм - те се изключват от понятието свобода на словото.
  • 12
    8
    Az
    Аз пък си мислех, че свободата на словото е висша ценност на демокрацията.
  • -9
    7
    До 6
    За тебе остава Балкана ! Мандри има . От Москва ще ти изпратят ''Млада гвардия'' , а Копейкин ще ти подари "Овчарчето Калитко'' и си готов партизанин ! След победата щети дадат апартамент и пенсия като АБПФК ,понеже си бил в гората и си нямал тоалетна хартия !
  • 6
    6
    бавно мислещ
    Я да си ебете майката, еврочикиджии, ако искам ще гледам руска тв, ако искам дойче веле, ако искам ал арабия.
  • -8
    5
    Дс
    Да еба и тъпата ти ватенка,да влезеш в затвора ,че си напсувал Путин,да влезеш в затвора ,че си казал Война а не спец Операция,малоумна ватенка заслужавате си съдбата.като не ви харесва в Европа що един ама един не заминава в Рая Русия. Дебили до последно.Всички сте за оплакване .Има Русия има Северна Корея,е как един не отиде там ,не малоумници вие сте олигофрени
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари