България изпраща хуманитарна помощ на Украйна за близо 35 000 лева

0
Помощта е за преодоляване на последиците от разрушаването на язовирната стена на ВЕЦ „Каховка“
Помощта е за преодоляване на последиците от разрушаването на язовирната стена на ВЕЦ „Каховка“ Снимка: Associated Press

Помощта включва минерална вода и опаковъчни материали

България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна за преодоляване на последиците от разрушаването на язовирната стена на ВЕЦ „Каховка“, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

С решение на Министерския съвет ще бъде осигурена безвъзмездна хуманитарна помощ на обща стойност от близо 35 000 лева, в това число бутилки минерална и изворна вода и опаковъчни материали (полиетилен, аеропласт и др.). Решението е прието неприсъствено.

Решението на българското правителство е в отговор на поисканото съдействие от украинското правителство към Европейския съюз чрез активиране на Механизма за гражданска защита на Съюза.

На 6 юни стана известно, че стената на големия язовир „Нова Каховка“ в контролираната от Русия част на Херсонска област в Украйна е била разрушена. Украйна обвинява Русия, че е взривила стената на язовира, което е причинило големи наводнения. Москва твърди, че украинските войски са обстрелвали съоръжението. След наводненията по поречието на река Днепър има опасения от хуманитарна и екологична катастрофа.

Българското министерство на околната среда и водите следи чистотата на вода в Черно море след разрушаването на язовирната стена. В края на юли от министерството съобщиха, че проби от 22 пункта в Черно море показват, че няма замърсяване от Украйна в българската акватория.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    9832283
    престъпници, предатели и сатанисти са тея които вземат решенията да дават парите на тея украински утрепки, Българските граждани имат по-голяма нужда от това, има постоянно статии за хора, които са болни, а не могат да си позволят лечение.. в Русе имаше един самотен баща с 2 деца, на който заплашват да му ампутират ръцете и краката, по-добре на такива хора помогнете отколкото на някъква измет, които днес ще ги има, утре ще са стъкло
  • 6
    3
    88
    Кретени! Дайте тези пари за нещо смислено!
  • 5
    2
    Факт
    Е как така да няма замърсяване на Черно море като по черноморието гражданите постоянно с разстройство и втрисане? И това ако не е проблем укрит Не знам кое друго ще е.
  • 6
    1
    Jo
    Кур за УСрайна , никаква помощ на тия фашисти
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари