Боклуците от взривения язовир Каховка достигнаха Одеса

4
Течението носи боклуците към Румъния, България и Турция
Течението носи боклуците към Румъния, България и Турция Снимка: БГНЕС

Течението носи боклуците към Румъния, България и Турция

Кадри показват крайбрежието на украинския град Одеса, пълно с боклуци, дошли с водите от взривения язовир Каховка, предава БНТ.

Виждат се плаващи отломки от къщи, боклук от домакинствата и носещи се дървета. От екоорганизацията "Зелений лист" съобщават, че морето е замърсено до хоризонта, а течението носи боклуците към Румъния, България и Турция.

Нивото на водата в южна Украйна бавно започва да спада, съобщават от назначената от Москва администрация в Херсон. 35 села остават наводнени. Вчера ООН изпрати хуманитарен конвой в региона. Очаква се водите на река Днепър да се върнат към нормалното си равнище до 16 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мнение
    На снимката изглежда живописно - станало е като Венеция :). Трябват лодки и канута
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари