България е втора по руски шпиони в Европа

2
Елена Поптодорова и Тихомир Безлов коментират регистъра с руски шпиони, който се разпространява в обществените мрежи
Елена Поптодорова и Тихомир Безлов коментират регистъра с руски шпиони, който се разпространява в обществените мрежи

Елена Поптодорова и Тихомир Безлов коментират регистъра с руски шпиони, който се разпространява в обществените мрежи

Регистър на посочените за съветски шпиони в Европа през последните 5 година беше оповестен в обществените мрежи. В него се цитират открити източници за случаи на арести с обвинения за шпионаж в изгода на Русия от 2018 година насам. България се подрежда втора, след Полша със 7 обвинения, съобщи NOVA.

Тихомир Безлов смята, че тази класация не е добър атестат за България. "Делата за руски шпиони у нас са в неясна фаза, зациклили са. Някои неща са сложно доказуеми в съда. Целият проблем на руското влияние е, че никой случай не показва нещо разрушаващо нашия интерес", посочи той.

Елена Поптодорова от своя страна каза, че Полша има силни собствени служби и идентичност и не допуска силно влияние на Москва. "У нас точно заради уютното съществуване на руските служби, както и отправната точка на България в региона, са причина за големия брой руски шпиони. Всички политици, които по свои политически меркантилни цели атакуват РСМ, наистина реално обслужват руския интерес, но е по-сложна картината, отколкото да говорим за шпионски връзки", смята тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Гост
    Едно време преследваха капиталистически шпиони, а сега преследват руски шпиони? Какво се е променило?
  • 1
    3
    Бивш
    Спрямо броя на населението сме на ПЪРВО място в света !
  • 0
    2
    Елена-поп-кремчева
    Крадлата на кремчета ли ще ни чете морал.... ?! Елена Поптодорова е била спипана за кражбата на крем на летище "Фридерик Шопен" след рутинна инвентаризация в безмитния магазин от веригата "Аелия" в терминала за заминаващи пътници. Това разкри източник от търговския обект. След като си е тръгнала с крема, по думите и докато говори по телефона, Елена Поптодорова не е забелязана от никого, не е настигана от никого и не е задържана или отвеждана за разговор. На 27 февруари в понеделник в 15.35 бившият ни посланик каца във Варшава. На гишето за паспортен контрол е ок. 14.00. При проверка на самоличността граничният полицай установява, че по лицето работи полската полиция, уведомява комисариата на МВР на летището, идват двама полицаи и привикват Елена Поптодорова на разпит, където я уличават в извършването на кражба.
  • -1
    1
    СС
    Хаха и как го изчислиха. Пародията е пълна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари