Българин загина на фронта в Украйна

1
31-годишният Светослав Славков е бил доброволец
31-годишният Светослав Славков е бил доброволец Снимка: Личен архив

31-годишният Светослав Славков е бил доброволец

Млад българин е бил застрелян на фронта в Украйна

Това стана ясно от публикации в социалните мрежи на негови приятели, които се сбогуват с него.

Светослав Славков е на 31 години. Светльо, както го наричат приятелите му, е известен в българските ултрас среди като сърцат фен на футболния отбор "Левски".

Според пост на Боян Расате във Facebook, Светослав Славков е бил зачислен като доброволец през ноември в 40 Отделен стрелкови батальон "КОДАК". Неговото обучение още не е било напълно завършено, но изглежда засилените руски атака на фронта са принудили украинското командване да хвърли в боя всичко, с което разполага.

За последно Боян Расате и Светльо се чули на 23-и декември 2023 г. На другия ден Светльо е бил изпратен на първа линия на фронта. Трагичната вест за неговата смърт Расате научил от друг български доброволец, който също воюва в Украйна в този момент. Светльо е загинал в битка край Купянск, стана ясно от още от публикации в социалните мрежи.

Ден преди Нова година негови приятели събрали 1500 лева, за да може българинът да се екипира добре за активните боеве, пише на фейсбук страницата "София.Киев.Свобода".

"Ти умря, борейки се за своя идеал за свобода! Почивай в мир, Светльо! Вечна ти памет!", пише в пост и във фейсбук страницата "Сектор Б".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    35
    до 32
    Пропусна, че и руснаци за гинали за нас, даже основно руснаци. Между другото повечето са били доброволци, а иначе тогава е нямало нито Украйна, нито Финландия. Имало е САМО Русия.:) Е, имало е и опълченци - без малко 8 000 души в началото на войната.
  • 3
    34
    робин худ
    До 33 Ти какво печелиш от малоумника байдън като искаш заминавай наркомана ще ти се зарадва пък и скоро ще се видиш със Светлио като отидеш Аман от дупедайци и глупаци дано ти пащат достатъчно и харчиш 30 сребърника дано си жив
  • -1
    33
    До 31
    Печелиш чифт галоши за най дългото изречение във форума!!
  • 2
    32
    До 29
    Добре,че не са били толкова умни като теб загиналите през 1878г в Освободителна война румънци,украинци,финландци,сърби и др....
  • 9
    31
    робин худ
    Всички подкрепящи усрайна и наркомана да последват пътя на Светлио а цървули стиска ли ви наркомана Зеленски такива шматки търси ,а той ще обикаля и харчи пари с другия дженджър жена му и вместо да ревете тук за украйна заминавайте нали русия е бензиностанцийка с ракети много платени тролове тук и всички вие цървули заминавайте на фронта ще ви дадат и пари за това но едва ли ще можете да ги харчите ДАЕБА И БОКЛУЦИТЕ ВИ УСРАЙНА ВИ Е ПО МИЛА ОТ БЪЛГАРИЯ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари