Военен разказа за българина, загинал на фронта в Украйна

0
31-годишният Светослав Славков е отишъл на фронта през ноември миналата година
31-годишният Светослав Славков е отишъл на фронта през ноември миналата година Видео: NOVA

В момента украинската армия не е добре обучена и не е в добро състояние, заради липсата на подготвени кадри, каза той

Преди няколко дни стана ясно, че български пехотинец е загинал в Украйна. Неговото име е Светослав Славков, на 31 години от София. Заминал е през ноември да се бие за Украйна, само два месеца по-късно стана ясно, че е загинал във военните действия. "На фокус" по NOVA е един българин, който обучава снайперисти за украинската армия. Той е познавал Светослав от скоро, трябвало е да се видят. Заради работата си в Украйна, запазваме лицето му скрито.

Той разказа, че последно е говорил със Светослав през декември миналата година. „Българите в Украйна сме много малко и трябва да си помагаме“, сподели войникът. „Можех да му помогна с екипировка, обучение, да намери по-добро подразделение“, каза той. По негови думи Светослав е бил в отделен пехотен батальон. Военният разказа, че мъжът е загинал в близък пехотен бой.

Войникът обясни, че в Украйна обучава групи на Главното разузнавателно управление на страната и уточни, че става дума за високоточкови стрелци.

Той сподели, че е в Украйна от 2014 година. „Заминах от любопитство заради Майдана, не предполагах, че ще остана там и ще участвам във война. Останах заради хора, въздействаха ми емоционално“, посочи войникът.

"В момента украинската армия не е добре обучена и не е в добро състояние, заради липсата на подготвени кадри. Имат големи загуби. Няма достатъчно офицери. Нивото на ръковоство на украинската армия е много ниско“, каза той.

По негови думи каузата на Украйна е справедлива и си струва да бъде подкрепена.

Той сподели, че цивилната му работа е във фирма, която разработва екипировка и за военни, и за цивилния пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    до 16
    В Украйна живеят не малко българи бе примат
  • 0
    16
    Българин
    ИстинскиятбБългарси войн не брани чужди интереси, като гнусния надупен продажник тагаренко!
  • 3
    15
    до 14
    Ти ли си истинския български воин бре?!? Само да обявят мобилизация и ще изчезнеш с 200 през девет страни в десета! Такива самохвалковци знаеш ли колко съм виждал през живота си?!? Като им опре яйцето на задника и се спасяват! Хвалипръцко!
  • 0
    14
    До Аман
    То такива жалки отрепки няма как да те защитават от окупатори особено рушлямски! Ще се крият под масата и ще се молят да не ги опаткаме истинските български войни преди да избием орките! Но няма да има милост за предателите!
  • -3
    13
    Георги
    До кънев. Мирни българи и като цяло мирни граждани избиха диваците на путлер - обстрелват блокове, детски градини, училища, църкви, пазари.. а ти вземи се поинтересувай нещо дали е вярно, след като го чуеш от волгин или от потоците за фалшиви новини. Явно бай ганьо каквото му сподели копейката у фейса за него е закон. Каквото и да пишете, като колегата с фермана по-долу, всичко е елементарно - фашистите в раша се ненаядоха - нападнаха мирна държава още през 2014г., след като Украйна спря да изпълнява директните заповеди на фюрер путьо. 9 години по - късно и около 1000 000 жертви в милата ни родина има слабоумници подкрепящи месомелачката. Дори и майка им да убият те ще им се кланят ..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари