Българин изроди сам дъщеря си в дома си

0
Раждането на момичето дошло неочаквано, разказва майката Ивелина Иванова
Раждането на момичето дошло неочаквано, разказва майката Ивелина Иванова Снимка: Pioneer Press

В обучението си за медицински работник Руси Карабалиев наскоро подпомага в раждането на две бебета в Чикаго.

Българинът, който живее в чикагското предградие Парк ридж, никога не е очаквал, че ще направи това, и то със собствената си дъщеря и че за няколко мига оцеляването на детето му ще бъде в риск, разказва bg-voice.com.

Антония Иванова Карабалиева се ражда миналия четвъртък в дома на семейството, но без да диша и с пъпна връв, обвита около врата й.

Раждането на момичето дошло неочаквано, разказва майката Ивелина Иванова, без никакво време да стигнат до болницата.

"Баща ми палеше колата, но аз му казах: Няма да издържа толкова дълго, спомня си Ивелина. - Вероятно пет минути след това тя вече се появи на бял свят."

По-рано същата сутрин Иванова, която също е медицински работник, имала контракции.

Бяха само на 7-8 минути една от друга, казва тя, преди да прекъснат, позволявайки й дори да заспи за кратко.

Около обяд, когато Ивелина станала да си вземе душ, контракциите започнали отново, само че този път твърде бързо и придружени от ужасни болки.

Карабалиев се обажда на 911 и двамата родители, разчитайки на тяхното медицинско обучение и инструкциите на диспечера от 911, изродили Антония в хола им.

"Това, което не очаквах, беше да има пъпна връв, увита около врата й, каза Ивалина. - Слава Богу, имахме знаещ човек по телефона. Те обясниха на съпруга ми как да махне пъпната връв и той го направи. И тогава тя излезе."

Но малката Антония не диша. По това време вече парамедиците вече са пред вратата на семейството.

"Когато пристигнахме, майката и таткото ни подадоха безжизено бебе - не дишаше и без пулс", коментира фелдшерът Крис Клиъри от Парк ридж.

Към него се присъединяват парамедиците Арон Кестър и Бил Смаха. Тримата веднага започнали да обдишват новородената Антония със специално устройство, докато родителите й помагали с масаж на малките й ръце и крака. В рамките на минути тя започнала да диша.

"Изплака леко, възвърна цвета си, започна да диша и ритъмът на сърцето й се върна, каза фелдшерът Криъри. - Скоро след това ние бяхме по пътя ни към болницата "Лютеран дженерал".

"Бебето, мисля, преживя малко шок при раждането, но аз знаех, че ще се оправи, казва таткото, след като описва как внимателно е развил пъпната връв от вратлето й, надявайки се, че няма да се скъса. - Просто имах чувство."

"След като я носих в продължение на почти 10 месеца, тя е по-ценна от собствения ми живот за мен. Така че ние се борихме за нея. И тя се бори за себе си", споделя майката.

Фактът, че домът на двойката е малко по-надолу по улицата от пожарната в Парк ридж, намалява драстично времето, което е нужно на парамедиците да стигнат до къщата. Бързата им реакция в допълнение към собствените усилия, които Карабалиев и Иванова полагат, дават положителния резултат.

"Не можеше и да се надяваме на по-добро време за появяването на парамедиците, каза Ивелина. - В такава ситуация има толкова много малки неща, които могат да поставят живота в опасност, така че ние сме много благодарни."

Антония е трето дете за Карабалиев и Иванова. Тя има сестричка Катерина, който ще навърши четири годинки през март, и брат Ерик, който ще бъде на две през февруари.

Източник: BG VOICE
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари