Българи протестираха пред Европейската комисия в Белгия

1
С демонстрация „Със завързани очи пред европейските институции“ те изразиха недоволството си от продължаващото мълчание и бездействие от тяхна страна относно случващото се в България
С демонстрация „Със завързани очи пред европейските институции“ те изразиха недоволството си от продължаващото мълчание и бездействие от тяхна страна относно случващото се в България

За пореден път българи, живеещи в Белгия, излязоха на протест в неделя, 23 август, между сградите на Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз.

С демонстрация „Със завързани очи пред европейските институции“ те изразиха недоволството си от продължаващото мълчание и бездействие от тяхна страна относно случващото се в България, информира Евроком.

До момента единствената публична подкрепа българските граждани получиха от Европейската зелена партия и групата им в Европейскя парламент. Протестиращите изслушаха и аплодираха посланията, които двамата съпредседатели на Европейската зелена партия, Евелин Хойтебрук и Томас Вайц, публикуваха по-рано този месец, в подкрепа на протестите за оставка и нови избори в България, както и за върховенството на закона.

Демонстрацията съвпадна с тази, която се провеждаше по същото време в Манхайм, Германия. Протестиращите от двете държави осъществиха видеовръзка, в която се подкрепиха в общите си искания за оставка на кабинета Борисов 3 и на главния прокурор Иван Гешев и за върховенство на закона.

Към протеста в Брюксел се присъедини и българка, живееща в Англия.

Протестиращите отделиха време и за да подкрепят хората на Беларус в борбата им за демокрация.

Специално изготвена листовка с информация за случващото се в България бяха раздавани на

Следващият протест е планиран за следващата неделя, 30 август, отново пред европейските институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари