Българи дойде време отново да сме задружни

5
Нови протести за цените на горивата
Нови протести за цените на горивата

Граждани се организират на протест срещу цените на горивата. Демонстрациите ще започнат на 1 септември и ще бъдат ежедневни, като за сборен пункт е посочен площадът пред Народното събрание в столицата.

"Българи дойде време отново да сме задружни. В цяла Европа горивата са по-евтини отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по - големи отколкото в България. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в Парламента и е време да им потърсим сметка."

С тези думи организаторите на протестите се обръщат към гражданите на стената на събитието във Фейсбук и изтъкват пет важни точки:

1. Не сме доволни от цената на горивата
2. Не сме доволни от качеството на горивата
3. Не сме доволни от борбата с монополи. Тя е неефективна.
4. Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни.

5. АКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВАЛЯТ ЦЕНИТА НА ГОРИВАТА, ТО ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ПО СРЕДЕН ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ! МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 800 ЛЕВА!"

През 2011 г. в София отново бяха организирани протести срещу цените на горивата, а след това и срещу цената на тока. Точно тези демонстрации изкараха недоволните граждани навън, като впоследствие това доведе до падането на първото правителство на министър-председателя Бойко Борисов.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари