БАБХ унищожава над 130 тона месо с изтекъл срок на годност

0
Над 40 тона са открити край Плевен, а 82 тона - в Луковит
Над 40 тона са открити край Плевен, а 82 тона - в Луковит

Над 40 тона са открити край Плевен, а 82 тона - в Луковит

Близо 130 тона месо с неясен произход ще бъдат унищожени от БАБХ. Една част от това месо беше открита в незаконни складове в Плевен, останалата - в предприятие за разфасоване на пилешки продукти в Луковит, предава БНР.

Над 40 тона месо и други храни от животински произход с изтекъл срок на годност бяха открити в нелегални складове на плевенска фирма. Тя има и легален бизнес с храни, каза директорът на БАБХ-Плевен д-р Иван Йорданов. „Прокуратурата наблюдава проверката и ако прецени има по-сериозна отговорност, също ще предприеме съответните мерки“, каза той.

"Не се знае откога датира търговската дейност през нелегалните складове", призна Йорданов.

Към момента на проверката в магазините не са открити продукти оттам. „Това месо не е стигнало до българския пазар“, каза директорът на БАБХ-Ловеч Росен Федерчев.

82 тона месо с изтичащ срок на годност ще бъдат унищожени в екарисаж заради незаконната дейност на фирмата в Луковит. „Нашите действия и в момента продължават. Предприятието най-вероятно няма да бъде отворено скоро“, каза още Федерчев.

Фирмата е собственост на кипърски гражданин и преди месеци имаше проблем на пилешко месо със салмонела. Има връзка между случаите в Плевен и в Луковит. Проверките на БАБХ са установили, че продукти на фирма за разфасоване на пилешко месо в Луковит са транспортирани към Плевен и вероятно са търгувани през незаконните складове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари