БАБХ: Ще търсим конете когато се оправи времето

0
Поради лошите метеорологични условия днес служителите не са успели да достигнат до животните и да извършат проверка
Поради лошите метеорологични условия днес служителите не са успели да достигнат до животните и да извършат проверка

Във връзка с постъпил телефонен сигнал в 17 часа на 25.03.2018 г. за бедстващи коне в планина Осогово експерти от Областната дирекция по безопасността на храните в (ОДБХ) Кюстендил предприеха незабавни действия за проверка на случая, съобшиха от Агенцията в София.

На 26.03.2018 г. сутринта комисия от трима представители на областната дирекция организираха проверка в местността Бек бунар, планината Осогово, където животните са били открити. Проверката беше извършена с неоценимата помощ на планинската спасителна служба.

Поради лошите метеорологични условия (гъста мъгла и силен снеговалеж) днес служителите не са успели да достигнат до животните и да извършат проверка на място. Решено е при подобряване на времето да се пристъпи към осъществяване на съответните инспекции.

До този момент в ОДБХ Кюстендил не е получавана информация за изгубени животни от собственика на животните, както и сигнали от други институции и граждани.

На този етап служителите на ОДБХ в Кюстендил извършват проверки на животновъдните обекти, собственост на Петър Пищалов, съобщиха още от БАБХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари