Пет случая, при които не бива да купуваме диня

1
Понякога обаче е изключително трудно да попаднем на зрял плод
Понякога обаче е изключително трудно да попаднем на зрял плод

Динята е сред най-вкусните, сочни и сладки удоволствия.

Понякога обаче е изключително трудно да попаднем на зрял плод, който да похапваме в компанията на цялото си семейство.

Ще споделим с вас как да изберете най-вкусната диня на пазара и какво ще ви подскаже дали тя е сладка или не. Вече няма да се чудите и да прекарвате дълго време в оглеждането на всички плодове и почукването им, пишат от Actualno.com.

• Ако динята е твърде голяма, подминете я

Истината е, че по нашите географски ширини е много трудно да се отглеждат гигантски плодове. Ако все пак видът им ви привлича, имайте едно наум и помнете, че най-вероятно са били използвани изкуствени торове за подхранване.

• Ако липсват жълти петна, не купувайте

Жълтите петна по динята са признак, че тя е добре узряла. Колкото по-наситен е цветът им, толкова по-вкусен ще е плодът под обвивката. В случай, че сте попаднали на огромна диня, по която липсват петна, най-добре е да я оставите и да продължите с избора.

• Не купувайте мъжки дини

Малцина знаят това, но дините също се делят на мъжки и женски. По-продълговатите и по-сплесканите са мъжките екземпляри. Те не са толкова сладки, както женските и затова нашият съвет е да не ги купувате.

• Зелената дръжка подсказва, че динята не е достатъчно узряла

Зелените дръжки са признак, че плодът е откъснат прекалено рано и няма да ви дари със сладостта, която очаквате. Търсете дини, чиито дръжки са пожълтели и изсъхнали.

• Ако кората на динята няма мирис, оставете я

Кората трябва да издава специфичен свеж мирис. Ако липсва такъв, това е признак, че плодовете не са отглеждани по естествен начин и най-добре да не ги консумирате. Ето сега ще знаете коя диня да купите и коя никога да не купувате!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук