Авторът на сигнала за "Комунални дейности": Оттеглям обвиненията!

3
Димитър Димитров направи опровержение
Димитър Димитров направи опровержение

Бившият зам.-директор на ОП „Комунални дейности“ Димитър Димитров, който изпрати сигнал относно нередности в общинското предприятие до общинските съветници и медиите, оттегля обвиненията си, пише Русе Медиа.

В писмо Димитър Димитров обяснява, че е бил подведен и пожела да направи опровержение на изнесеното в сигнала. 

Публикуваме го изцяло:

"Опровержение от Димитър Димитров

Относно подадения от мен сигнал в социалните мрежи на дата 18.07.21г. за злоупотребите в ОП „Комунални дейности“:

Искам да информирам че за изложените от мен факти бях подведен от бивши и настоящи колеги от общинското предприятие, които ми предоставиха погрешна и невярна информация с която да се навреди пряко на директора Митко Чокоев и косвено на лидера на партия „Атака“ в Русе Мирослав Славчев.

По отношение на ползването на служебния автомобил от директора Митко Чокоев, се оказа, че той си е заплатил изразходваното гориво, а аварията и последвалият ремонт на автомобила са осъществени в сервиз по указание на фирмата, с която предприятието има сключен договор за ремонт и поддръжка на автомобилите .Авария може да се случи по всяко време и няма как това да бъде негова отговорност.

За битумната паста :

Битумната паста не се доставя по обществена поръчка, предприятието ползва няколко тона на година.

Цената на закупената битумна паста от предприятието е по- висока тъй като е произведена по заявка,с различни, по-високи качества и показатели, за което е представен сертификат от производителя. Разликата между ползваната преди години от предприятието паста и новодоставената е ,че новата издържа повече на горещини и лед, не отваря фуги след полагането и, което и за мен беше новост да установя. Отделно в рамките на изминалото време от предишните доставки, с които е сравнена фактурираната цена, ( 2018г) се е повишила и базовата цена на битумната паста.

По отношение на закупуваната минерална вода не бях уведомен, че в цената на водата са включени и доставени автомати и чаши за вода , които са разпределени за всеки отдел, а са ми цитирали единствено крайната цена във фактурата.

Относно закупените ръкавици на по- високи цени, е пропуснат факта че са еднакви по марка, но предвидени за работа с високо напрежение и съответно отговарящи на по-високи технологични изисквания.

Работникът Петър Димитров който е работил при Румен Маринов сподели, че не в работен, а почивен ден е извършил дейностите фиксирани на снимката прикрепена към сигнала. Подадената погрешна информация е от негов колега, с който са в междуличностен конфликт. Румен Маринов не е началник на Петър Димитров и какво правят в извънработно време и как са си оправили сметките не засяга ОП „Комунални дейности“, за което ще им се извиня и лично!

По отношение сигнала за паветата се оказа, че паветата са си в базата на предприятието. Наистина като са почиствали двора на предприятието мръсните павета, които бяха малко, са изпратени за безплатно почистване на базата на сметището , поради липса на възможности това да се извърши в базата на ОП „Комунални дейности“. Колеги ми потвърдиха, че почистените павета се връщат обратно в базата на предприятието. Беше ми казано, че не е същото количество, което явно не е вярна информация поради факта, че същите бяха примесени с голяма маса пясък и пръст и логично след почистване е количеството да се промени.

Относно изграждания паркинг от шестстотин квадратни метра ,същият е изграден от новосформирано звено от ОП „Комунални дейности“ през месец април, които в случая са използвали техника от транспортния отдел на предприятието.

В цената на боядисването и изкърпването на камионите на Общинско предприятие „Комунални дейности“ е включен и технологичен ремонт, който е направен след моето уволнение.

Тъй като бях афектиран от това че бях уволнен, се съгласих с колегите ми, подали информацията, да я публикувам от мое име.

Съжалявам че не проверих достоверността на информацията и подведох хората ,като избързах с публикацията в медиите."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари