Автомобилният състезател Димитър Илиев влиза в екипа на премиера

0
Димитър Илиев определи безопасността на движението по пътищата като своя кауза
Димитър Илиев определи безопасността на движението по пътищата като своя кауза Снимка: bTV

Автомобилният състезател и експерт по пътна безопасност Димитър Илиев ще стане част от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Това обяви премиерът Кирил Петков, който откри координационна среща по въпросите на безопасността на движението в Министерския съвет, информира БТА. 

„Оттук нататък той не е просто съветник, който се обажда от време на време, за да каже за някакъв проблем. Очаквам проблемите, които той повдига да бъдат приоритизирани в най-голяма степен. Време е да променим цялата структура на това как се вършат нещата. Оттук нататък – прозрачни поръчки, достатъчно дълги срокове за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и изпълнението на ремонтите, както и нови магистрали, които да са на европейските пътища. Всичко това трябва да стане максимално бързо“, заяви премиерът.

Кирил Петков не уточни каква точно позиция ще заема Димитър Илиев в агенцията. Към този момент неин председател е Малина Крумова.

Димитър Илиев определи безопасността на движението по пътищата като своя кауза. „Проблемите въобще не са само с пътищата, това е социален проблем. На първо място трябва да разглеждаме човешкия фактор. След това състоянието на пътищата, а после и състоянието на автомобилите- дали те са безопасни и отговарят на нормите. Имаме много проблеми за решаване, което може да стане само с общи усилия“, смята ралишампионът.

В рамките на днешната дискусия представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност. В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други експерти. По-късно през деня се очаква да има пресконференция за медиите, на която да бъдат обобщени резултатите от разговорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    ...
    "Страшна безопасност" ще настане с този автомобилен състезател, сякаш ги няма достатъчно като него по пътищата - безименни камикадзета и убийци в автомобили и на мотоциклети, на всякаква възраст. Кажи му простоКиро и не го обиждай повече.
  • 4
    5
    daskal
    Ужас! Сега научавам, че има и такава държавна агенция. Звучи ми като Агенция по правата на човека в концентрационните лагери.
  • 3
    4
    до 3
    А по статията да имаш какво да кажеш? Или те дразни когато някой е компетентен и задава правилните въпроси. :) Извинявай, ама аз нямам вина, че си прост охранител , който неимоверно иска да си чати барабар Петко с мъжете, ама няма какво да каже.:) Та, кое от написаното от мен не е вярно? :))) Кажи, бе палячо!
  • -4
    3
    до експерта под мен
    Чудя се как така експерт по всичко като теб бездейства и драска по сайта по цял ден. Ти си такъв капацитет, би трябвало да си успешен бизнеснем вместо това драскаш тук и лапаш мухите. такъв талант как така е останал незабелязан от българския бизнес.....
  • 5
    2
    русенец
    Държавна Агенция "Безопасност на ДВИЖЕНИЕТО по пътищата" какво общо има с поръчките за изграждане и ремонт на пътища? АПИ за какво е? И ако ще дублира АПИ значи нещата ще станат още по-зле. А иначе гаранционните срокове в строителството са дадени в Наредба №2, там няма как да се искат максимални или минимални срокове за гаранция. Кирчо явно и тук се изказва некомпетентен. Кирчо, бърборко сладък, защо не отидеш да помагаш на жена си в сладкарничката, а? Все за нещо ще си и от полза, я да преместиш чувал брашно, я да преметеш. Стига си се упражнявал и експериментирал върху цяла държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари