Автобусен шофьор: Заплатата не покрива разходите ми. Колеги мизерстват!

2
Работим по 30 - 40 часа извънредно месечен труд, което не е нормално, заяви Любен Горанов
Работим по 30 - 40 часа извънредно месечен труд, което не е нормално, заяви Любен Горанов Снимка: кадър Bulgaria ON AIR

Работим по 30 - 40 часа извънредно месечен труд, което не е нормално, заяви Любен Горанов

Протест на работещи в градския транспорт в страната. Както обещаха в първия етап от демонстрацията - поставиха табели върху превозните средства, на работните си места и по билетните каси.

От 1992 година Любен Горанов кара автобус на градския транспорт. Сега му е най-трудно да се справя с разходите на семейството си.

"Заплатата не покрива разходите ми. Всички колеги са недоволни, някои дори мизерстват", сподели шофьорът, предаде Bulgaria ON AIR.

Часовете работа са много, а заплащането не се променя.

"Работим по 30-40 часа извънредно месечен труд, което не е нормално. Искам увеличение, намаляване на извънредния труд, нерегламентирано се работи извънредно и стават много часове", подчерта Любен.

В депото за водачи на автобуси, където работи мъжът, има още 299 души в неговата ситуация. Има обаче и сериозен недостиг на шофьори.

37 милиона лева са нужни на сектора, за да работи по-добре, изчисляват от КНСБ и Федерацията на транспортните синдикати. Ако не бъдат чути исканията на шофьорите, те заплашват със спиране на градския транспорт. Утре представители на синдикатите ще се срещнат с кмета на София Васил Терзиев в опит да решат проблемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    ...
    ПРАВ Е ! Цедят шофьорите, и после ги съсипват из медии и съдилища, защо заспивали, защо катастрофирали
  • -3
    1
    Gatanka
    Дътрт Мразен Черен /брадат Козел/ Дърт Мръсен Черен Дътр Мазен Черен Познай кой е той. Емоционалността на Църна Мамба и благороден елен Т
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари