Австралия съобщи за два смъртни случая, свързани с "Астра Зенека"

0
TGA потвърди смъртта на двама пациенти "поради рядко нарушение на кръвосъсирването"
TGA потвърди смъртта на двама пациенти "поради рядко нарушение на кръвосъсирването"

TGA потвърди смъртта на двама пациенти "поради рядко нарушение на кръвосъсирването"

Австралийската администрация за терапевтични стоки (TGA), фармацевтичният регулатор в страната, потвърди два нови смъртни случая, свързани с употребата на ваксината „Vaxzevria“ от британско-шведската компания AstraZeneca, съобщава ТАСС, позовавайки се на ABC.

TGA потвърди смъртта на двама пациенти "поради рядко нарушение на кръвосъсирването", причинено от ваксината AstraZeneca. И двамата починали пациенти, 44-годишен мъж от Тасмания и 48-годишна жена от Виктория, са били ваксинирани с Vaxzevria, предава БНР.

Към днешна дата в Австралия са приложени малко над 6 милиона дози от ваксината AstraZeneca. През целия период на употреба на лекарството (от 22 февруари 2021 г.), TGA е потвърдил шест смъртни случая в резултат на това. Разследвани са общо 355 смъртни случая, за които се смята, че са свързани с ваксинацията срещу COVID-19.

В момента в Австралия са одобрени две ваксини срещу коронавирус – американско-немската Pfizer/BioNTech, както и британско-шведската AstraZeneca. Според федералното министерство на здравеопазването на страната към момента около 10,5 милиона души (повече от 40% от австралийското население) са получили първата от двете дози от ваксината, 2,9 милиона души (11,6% от населението) са напълно ваксинирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари